2 כפות אבקת מרק עוף,
1.5 כוסות פירורי מאפה (אצלנו ניתן למצוא של כמה חברות) ,
1/4 כוס קמח שקדים natural (אפשר למצוא אצלנו),
1/4 כוס מים חמים,
1/4 כוס מים קרים,
0.5 כפית מלח,
קורט פלפל שחור ,
1 כף שמן,
0.5 כפית אבקת אפיה ,
1 ביצה ,
0.5 כוס מים קרים
הוראות הכנה:
1
מרתיחים קומקום מלא במים. על גז עם להבה קטנה, מניחים סיר. שופכים לתוכו אבקת מרק עוף ומערבבים היטב. מנמיכים את האש.
2
בקערה בינונית מכניסים את כל הרכיבים לפי הסדר- אחרי כל הוספה- מערבבים עם כף.
3
את חצי כוס המים האחרונה- מוסיפים בהדרגה , ומתחילים לערבב בידיים את הבלילה.
4
מתחילים בכדרור : טיפ 📌 בשלב זה- מומלץ להרטיב מעט את הידיים כך שהבלילה לא תידבק לידיים ביצירת הכדורים. לוקחים חתיכה (מומלץ קטנה, אם תהיה גדולה מידי- הקניידלך לא יתבשל מבפנים) ומכדררים. טיפ 📌 אנחנו אוהבים לכדרר את כולם ואז לשפוך יחד לסיר- אחרת לא כולם מוכנים באותו הזמן ואין לדעת מה נכנס מתי לסיר .
5
לאחר כדרור כל הכדורים- מכניסים אחד אחד לסיר עם המרק. מחכים מספר דקות עד שכל הכדורים צפים (ניתן לראות בסרטון). מהרגע שכולם צפו- יש להמתין 2-3 דק׳ נוספות לבישול מיטבי.
6
מוציאים בעזרת כף את הקניידלך לקערה, שופכים מעט מהמרק מעל- ובתאבון !! יש לכם קניידלך טעימים בטירוף , כשרים לפסח, וללא גלוטן 😋