מתכון לחמניות ללא גלוטן מקמח Freee ללחם

מתכון לחמניות ללא גלוטן מקמח Freee ללחם

מתכון ללחמניות ללא גלוטן מקמח Freee ללחם

מתכון לחמניות ללא גלוטן מקמח Freee ללחם

מרכיבי המתכון:

(כוס=200 מ”ל):
350 גרם קמח Freee ללחם (כוס ו-3/4)
2 כפות שמרים יבשים
50 גרם קמח טפיוקה (1/4 כוס)
1 ביצה L
200 מ”ל חלב חמים
20 גרם חמאה רכה
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
1 כפית מלח
להברשה- ביצה טרופה

הוראות הכנת לחמניות ללא גלוטן:

1

במיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ללחם, קמח טפיוקה, סוכר ושמרים כחצי דקה.

2

מוסיפים בהדרגה את החלב. מיד לאחר מכן מוסיפים ביצה ולשים במשך 7-8 דקות.

3

לקראת הסוף מוסיפים חמאה ומלח וממשיכים ללוש 2 דקות נוספות. הבצק שלנו צריך להיות חלק ודביק: אצבע שנוגעת בבצק בעדינות תהיה יבשה, אך הבצק לא ניתן ללישה בידיים.

4

מתפיחים במקום חמים כשעה-שעה וחצי (אפשר בתנור מחומם ל-30-40 מעלות).

5

נוציא את הבצק ונחמם תנור ל-180 מעלות.

6

בעזרת ידיים משומנות (אפשר מעט לקמח את הבצק כשמוציאים מהקערה) נגלגל לכדורים בגודל הרצוי של הלחמניה או נעבד לכל צורה שהיא (אפשרי גם לקלוע, אולם הבצק נוטה טיפה להיקרע). את הלחמניות נגלגל בעדינות על פני משטח משומן.

7

נבריש בביצה (איך צורך בהתפחה שניה) ונאפה כ-35 דקות עד להזהבת הלחמניות.

8

נקבל לחמניות טעימות ללא גלוטן לארוחה שמחה ובריאה.

הערות להכנה מיטבית של הלחמניות:

1

אם הבצק רטוב מדי ונדבק לאצבע אפילו במגע עדין, ניתן להוסיף עוד ממש מעט קמח. לשים לב לא להגזים בהוספת הקמח, אחרת הלחמניות יהיו נוקשות.

2

מומלץ להקפיא את הלחמניות ביום האפיה.

3

ממליצה לא להמיר חלב/חמאה/ביצים בתחליפים אחרים.

4

ניתן לאפות כלחם.

בתיאבון
5/5 (1 Review)

מתכון ללחמניות ללא גלוטן מקמח Freee ללחם

מתכון לחמניות ללא גלוטן מקמח Freee ללחם

מרכיבי המתכון:

(כוס=200 מ”ל):
350 גרם קמח Freee ללחם (כוס ו-3/4)
2 כפות שמרים יבשים
50 גרם קמח טפיוקה (1/4 כוס)
1 ביצה L
200 מ”ל חלב חמים
20 גרם חמאה רכה
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
1 כפית מלח
להברשה- ביצה טרופה

הוראות הכנת לחמניות ללא גלוטן:

1

במיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ללחם, קמח טפיוקה, סוכר ושמרים כחצי דקה.

2

מוסיפים בהדרגה את החלב. מיד לאחר מכן מוסיפים ביצה ולשים במשך 7-8 דקות.

3

לקראת הסוף מוסיפים חמאה ומלח וממשיכים ללוש 2 דקות נוספות. הבצק שלנו צריך להיות חלק ודביק: אצבע שנוגעת בבצק בעדינות תהיה יבשה, אך הבצק לא ניתן ללישה בידיים.

4

מתפיחים במקום חמים כשעה-שעה וחצי (אפשר בתנור מחומם ל-30-40 מעלות).

5

נוציא את הבצק ונחמם תנור ל-180 מעלות.

6

בעזרת ידיים משומנות (אפשר מעט לקמח את הבצק כשמוציאים מהקערה) נגלגל לכדורים בגודל הרצוי של הלחמניה או נעבד לכל צורה שהיא (אפשרי גם לקלוע, אולם הבצק נוטה טיפה להיקרע). את הלחמניות נגלגל בעדינות על פני משטח משומן.

7

נבריש בביצה (איך צורך בהתפחה שניה) ונאפה כ-35 דקות עד להזהבת הלחמניות.

8

נקבל לחמניות טעימות ללא גלוטן לארוחה שמחה ובריאה.

הערות להכנה מיטבית של הלחמניות:

1

אם הבצק רטוב מדי ונדבק לאצבע אפילו במגע עדין, ניתן להוסיף עוד ממש מעט קמח. לשים לב לא להגזים בהוספת הקמח, אחרת הלחמניות יהיו נוקשות.

2

מומלץ להקפיא את הלחמניות ביום האפיה.

3

ממליצה לא להמיר חלב/חמאה/ביצים בתחליפים אחרים.

4

ניתן לאפות כלחם.

בתיאבון
5/5 (1 Review)
בתיאבון

רוצים לשאול אותנו משהו?

  • שדה זה מיועד למטרות אימות ויש להשאיר אותו ללא שינוי.

רוצה ליהנות מהמבצעים הבלעדיים של הפי גלוטי על מוצרים ללא גלוטן?

  • שדה זה מיועד למטרות אימות ויש להשאיר אותו ללא שינוי.

הרשמו לאתר וצרו
לעצמכם רשימת מוצרים אישית

  • שדה זה מיועד למטרות אימות ויש להשאיר אותו ללא שינוי.

פתיחת שיחה עם נציג
שוחחו איתנו
שלום!
נשמח לעזור לך, לחץ/י כאן ליצירת קשר בווטסאפ