1 חבילת פסטה מצי פצי (כמו קונכיות גדולות או קנלוני – לא מבושלת!)
תערובת גבינות מהמקרר – מה שיש וזה מה שיפה במתכון!
אני השתמשתי ב: גבינה צהובה, שמנת, גבינת ארבע גבינות, פרמזן
כף פסטו
לרוטב:
שמנת לבישול (או מתוקה)
מים
מלח ופלפל
למי שאוהב - אפשר גם להוסיף רסק עגבניות בשביל רוטב רוזה או רק רוטב עגבניות במקום שמנת
הוראות הכנה:
1
מכינים את המילוי: בקערה מערבבים את כל הגבינות עם כף פסטו - מתקבל מילוי עשיר וטעים.
2
מסדרים את הפסטה בתבנית אפייה וממלאים את בתערובת הגבינות
3
שופכים מעל את הרוטב: שמנת, מלח ופלפל, מים- לא מערבבים! רק לוודא שהרוטב מכסה את גובה הפסטה.
4
מפזרים מעל גבינה צהובה ופרמזן.
5
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-40 דקות, עד שהחלק העליון מזהיב והפסטה רכה ומבושלת.
6
הטיפ שלי: אם נראה שחסר נוזלים בזמן האפייה - אפשר להוסיף עוד מעט מים בזהירות לצד התבנית!