מתכון לרוגעלך ללא גלוטן
מתכון לרוגעלך ללא גלוטן
מרכיבי מתכון הרוגעלך:
300 גרם קמח “כרגיל” ללחם(כוס וחצי) +50 גרם לקימוח
20 גרם שמרים יבשים (2 כפות)
100 גרם סוכר לבן (1/2 כוס)
50 גרם חמאה רכה
1 חלמון
¼ כפית מלח
120 מ”ל חלב חמים (1/2 כוס ועוד 2 כפות)
מרכיבים למלית:
½ צנצנת נוטלה/השחר
הוראות הכנה:
1
בקערה גדולה (אפשר גם במיקסר) מערבבים את הקמח והשמרים.
2
בקערה שניה (או מוסיפים למיקסר) בעזרת כף מערבבים חמאה, סוכר וחלמון, מוסיפים את החלב וטורפים במטרפה.
3
מוסיפים את הקמח לתערובת הרטובים ומערבבים. אם הבצק נוזלי אפשר להוסיף עוד מהקמח.
4
5
מתפיחים את הבצק כשעה וחצי בתנור מעט חמים (אפשר להדליק על 50 מעלות).
מוציאים את הבצק ומעלים את הטמפרטורה ל-180 מעלות. מומלץ לקרר את הבצק במקרר חצי שעה לפני שמרדדים.
6
על משטח מקומח לשים מעט את הבצק ומרדדים לעובי יחסית דק למלבן בגודל 20*15 ס”מ.
7
מורחים שכבה דקה של המילוי ומקפלים ל-2 את הבצק לאורך (מדביקים אחד לשני).
8
עם סכין פיצה חותכים למשולשים ומגלגלים כל משולש לרוגעלך (מתחילים בצלע הרחבה).
9
מורחים מעל הרוגעלך את החלבון שנותר לנו ואופים כחצי שעה עד שהרוגעלך משחימים.